Seznam ingrediencí a pomůcek:
- Kvalitní čokoláda Callebaut – doporučuji tmavou čokoládu mléčnou 823 NB, 33,6 % kakaa, bílou čokoládu Velvet 33,1 % kakaové složky.
- Kakaové máslo (k dostání v cukrářských obchodech – Dortisimo, Teplické dorty, apod.).
- Stříkací pistole pro nanášení sametového nástřiku – používám značku Wagner.
- Bezdotykový infračervený teploměr.
- Barvy na čokoládu – TIP: Martellato, Magic Colours, Food Colours – k dostání opět v cukrářských obchodech.
- Mikrovlnná trouba (popřípadě temperovací vana na čokoládu).
- Fén (vysoušeč vlasů).
- Umělohmotné misky, stěrka.
- Silikonové formy pro přípravu ozdob.
- Prachové jedlé barvy na zdobení, štětec.
- Otočný dortový stojan.
- Ochranný kryt při nástřiku (krabice…).