Úvod – co budeme potřebovat?

 

Seznam ingrediencí a pomůcek:

  • Kvalitní čokoláda Callebaut – doporučuji tmavou čokoládu mléčnou 823 NB, 33,6 % kakaa, bílou čokoládu Velvet 33,1 % kakaové složky.
  • Kakaové máslo (k dostání v cukrářských obchodech – Dortisimo, Teplické dorty, apod.).
  • Stříkací pistole pro nanášení sametového nástřiku – používám značku Wagner.
  • Bezdotykový infračervený teploměr.
  • Barvy na čokoládu – TIP: Martellato, Magic Colours, Food Colours – k dostání opět v cukrářských obchodech.
  • Mikrovlnná trouba (popřípadě temperovací vana na čokoládu).
  • Fén (vysoušeč vlasů).
  • Umělohmotné misky, stěrka.
  • Silikonové formy pro přípravu ozdob.
  • Prachové jedlé barvy na zdobení, štětec.
  • Otočný dortový stojan.
  • Ochranný kryt při nástřiku (krabice…).
Přejít nahoru